Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΥΠΠAN

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας  πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την  Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή και τις Αθλητικές Ομοσπονδίες. Περιλαμβάνουν ποικιλία αθλημάτων, όπως καλαθόσφαιρα, πινγκ-πονγκ, ταεκ-βοντό, μπάτμιντον, τοξοβολία, χιονοδρομίες, αθλήματα νερού και κλασσικού αθλητισμού. Τα παιδιά, μέσω των προγραμμάτων αυτών, έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ασχοληθούν με κάποιο άθλημα, με έμφαση στη ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΣΚΗΣΗ. 

Αναλυτικά τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΥΠΠAN για τη σχολική χρονιά 2019-2020 

Αθλήματα Νερού: Τα παιδιά να έρθουν σε πρώτη επαφή και να γνωρίσουν τα αθλήματα νερού (ιστιοπλοΐα, κανό, κωπηλασία, κολύμβηση, υδατοσφαίριση), με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών των αντίστοιχων ομοσπονδιών που θα προσφέρουν ένα εισαγωγικό μάθημα στα παιδιά.

Ολυμπιακά Αθλήματα: Τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με τις διάφορες ομοσπονδίες και τα ολυμπιακά αθλήματα μέσα στον αθλητικό τους χώρο, με τη συνεργασία ομοσπονδιών διαφόρων αθλημάτων.

Χιονοδρομίες: Τα παιδιά να έρθουν σε πρώτη επαφή και να γνωρίσουν το άθλημα των χιονοδρομιών, με τη συνεργασία της ομοσπονδίας Χιονοδρομιών.

Ημερίδες Προσανατολισμού: Τα παιδιά να γνωρίσουν το άθλημα του προσανατολισμού στο φυσικό περιβάλλον με τη συνεργασία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ορειβασίας, Αγωγνιστικής Αναρρίχησης και Προσανατολισμού.